lemur Milne-Edwardsův
-
lepilemur edwardsi
Milne-Edward's sportive lemur
repahaka, boenga
 
home  
 
taxonomie
řád: primáti-primates
podřád: poloopice-prosimidae
čeleď: lemurovití noční-megaladapidae
rod: lepilemur
druh: lemur Milne-Edwardsův-lepilemur edwardsi


základní údaje
délka:hlava a tělo 25 - 30 cm, ocas 30 cm
váha: 600 - 900 g
barva: šedobéžová srst, hnědočervený hřbet, tlapy a ocas, tmavý čumák
potrava: listí různých stromů
délka života: ? let

teritorium
suché, opadavé lesy na západě Madagaskaru
samičky žijí s mláďaty, samečkové jsou samotáři


další informace
Je velmi podobný lemurovi drobnému - noční, stromový lemur, řídce se vyskytující ve svých teritoriích. Přes den spí spolu ve stromových dutinách (samci i samičky), v noci se rozdělují a hledají potravu. Jsou opět polygamní a samečkové agresivně brání svoje teritorium.

galerie