maki chvostouchý
-
allocebus trichotis
hairy-eared dwarf lemur
tsidy ala
 
home  
 
taxonomie
řád: primáti-primates
podřád: poloopice-prosimidae
čeleď: makiovití-cheirogaleidae
podčeleď: makiové šedí-cheirogaleinae
rod: allocebus
druh: maki chvostouchý-allocebus trichotis


základní údaje
délka: hlava a tělo 133 mm, ocas 170 mm
váha: 80 g
barva: šedá až šedohnědá, bělavé bříško, tmavé kruhy kolem očí
potrava: pravděpodobně hmyz a ovoce
délka života: ? let

teritorium
severovýchodní Madagaskar

další informace
o životě tohoto makiho víme velmi málo a údaje jsou často rozporné. Miluje původní pralesy a žije vysoko nad zemí. V zajetí svou aktivitu omezuje od června do září.

galerie